Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 16. elokuuta 2012

Kasvihuone puistossa?

päivis: Kävelin tänään pitkästä aikaa Vallilassa Seppo Renvallin puiston poikki. Entinen Nokianpuisto muutettiin Renvallin puistoksi kesällä 2009. Nokianpuisto ei kovin hääppönen ollut ja siksi kai puisto nimettiin uudestaan. Puiston haluttiin innostavan kaupunkilaisia ottamaan joutomaita käyttöönsä. Niin on tehtykin ja pitkään puisto oli melkein kuin kaatopaikka.

Olen puistosta kai kirjoittanutkin aikaisemmin ja huomioinut muun muassa sen siistiytymisen. Nyt puistoon oli ilmestynyt erikoinen rakennelma. Se muistutti katotonta kasvihuonetta, mutta tarkemmin kuvasta katsottuna huoneessa ei kai ollut lainkaan ovea. Ehkä katsoin väärin.


Lasihuone on sen verran omituinen ilmestys, että nyt kai on syytä taas poiketa puistossa jonkun ajan päästä, jos luomus olisi saanut vaikka katon päälleen - ja sen mahdollisesti puuttuvan oven sivustalle.

Tänään kävin katsomassa myös Alvar Aallon suunnittelemaa ja -50-luvulla valmistunutta Rautataloa Keskuskadulla. Rautatalon omistaa pankki (?), joka nyt Helsingin desing-pääkaupunkivuoden kunniaksi antoi ihan kenelle tahansa mahdollisuuden käydä katsomassa hienoja tiloja muutaman päivän ajan. Tämän tilaisuuden käytin hyväkseni. Samalla näin Rautatalon kahvion, jota vanhemmat helsinkiläiset muistelevat ja haikailevat sen perään.

Ei kommentteja: