Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Positiivinen tunnejohtaminen

jormas: Tähän ikään mennessä on tullut pohdittua ja koettuakin mikä on työnantajalle hyväksi henkilökuntaa ja varsinkin bossia valittaessa. Olen monen rekrytoijan kanssa eri mieltä, joten oletettavasti olen myös vähemmistönä. Vähemmistönä tässä asiassa tosin voi olla pelkästään sen vuoksi, että enemmistö ei tule ajatelleeksi asiaa ainakaan aivan samoin painotuksin.
Mielestäni esimerkiksi kristillistä toimijaa pitäisi aina vetää johtaja, joka tekee työtään kutsumuksesta ja vahvasti tunteella, sillä aatteen ja sydämen palo on ehdoton voimavara. Joku kirjansa lukenut ammattilainen (minä) käyttää tässä yhteydessä termiä positiivinen tunnejohtaminen.
Se on usein vaihtoehto niin sanotulle ammattijohtajalle, jolle työ on työ ja työpaikka työpaikkojen joukossa. Veräjä on koko ajan enemmän tai vähemmän auki ajatukselle, että tiukan paikan tullen aina minä jotain jostain muualta työkseni löydän tai sitten vaan koko ajan kurkitaan missä olisi itselle vihreämpi oksa eikä niinkään, mikä olisi työnantajan etu. Tietysti viisautensa on siinäkin miksi rotat lähtevät laivasta.
Sielunsa Jumalan lisäksi työnantajalle myynyt boss, laittaa koko ajan kaikki peliin ja tarvittaessa muulle henkilökunnalle esimerkkiä näyttäen on valmis myös kaatumaan saappaat jalassa sen puolesta ja kanssa, johon uskoo ja johon on kutsumuksensa saanut. Päihdehuolto toimii päivä päivältä enemmän kentässä, jossa on pienyrittäjiä, joilla on vahva oman yrityksen palo. Tästä oivia malleja ovat päihdehuollon sektorilta Sanaskoti ja MediVida. Näissä kahdessa esimerkissä yhdistyy ammatti- ja tunnejohtaminen, kutsumus, oman yrityksen ja aatteen palo sekä vankka koulutus. Tätä ja näitä ominaisuuksia sietäisi yhden jos toisenkin pohtia henkilökuntaa rekrytoidessaan.
.

Ei kommentteja: