Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Aloitteet Ulkosuomalaisparlamentille

päivis: Olemme Jorman kanssa aktiivisesti mukana Pattaya Suomi-Seuran toiminnassa. Jorma varsinkin. Hallituksen jäsenenä ja sen sihteerinä sain tehtäväkseni laatia Ulkosuomalaisparlamentille kolme aloitetta, joiden seura toivoo palvelevan Thaimaan Pattayalla asuvia tai muuten vain aikaansa viettäviä. Aloitteet lähtivät tänään postin mukana Ulkosuomalaisparlamentin sihteeristölle Helsinkiin.

Ensimmäinen aloite, joka esitetään lokakuussa Helsingissä kokoontuvalle Ulkosuomalaisparlamentille, koskee Pattayan suomalaista koulua, jolle toivomme valtionapua ja lupaa kirjoittaa peruskoulun päättötodistus. Koulu saisi näin virallisen aseman ja tietysti taloudellisen tuen. Nyt se toimii oppilasmaksujen ja tukiyhdistyksen avustusten turvin. Kahdesti valtioneuvosto on evännyt koulun hakemuksen koskien noita virallistamistavoitteita.

Pattayalla tarvittaisiin myös konsulipalveluja. Moni pitää hankalana asiointia Bangkokissa, josta kyseiset palvelut ovat saatavissa. Jonkinlainen ajoittainen sivutoimipistekin varmasti tyydyttäisi Pattayalla oleskelevia.

Moni Pattaya Suomi-Seuran kävijäkin hyötyisi Ulkosuomalaisparlamentille
esittämistä aloitteista, jos ne toteutuisivat.
Kolmas aloite koski palveluseteliä, johon muun muassa Osmo Soininvaarakin on taannoin ottanut kantaa. Thaimaassa on suuri joukko vanhempaa väkeä, joka muun muassa miellyttävän ilmaston ansiosta voi sairauksineen paremmin Thaimaassa kuin Suomessa. Oletus on, että mahdollisuus käyttää terveydenhuollon palveluseteleitä Thaimaassa olisi inhimillisten arvojen lisäksi myös taloudellisesti edullisempaa kuin vastaavien palveluiden hankkiminen kotimaasta.

Ei kommentteja: