Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vähempikin riittää

päivis: Yksi vaihe elämässä on taas lopuillaan: tyhjennämme Mäkelänkadun asunnon toukokuun loppuun mennessä. Tänään olin aloittelemassa muuttoa, jonka sainkin jo aika hyvälle tolalla. Sain pakattua kymmeneen 50 litran laatikkoon kaikenlaisia astioita ja muita tavaroita. Hieman pienempiä kannellisia laatikoita täyttyi kahdeksan ja Ikean isoja kasseja pakkasin ehkä kuusi. Suurin osa tavaroista jää Mäkelänkadulle varastoon.

Haloo! Miksi meillä on niin paljon tavaraa, jota emme ole kaivanneet, emmekä tarvinneet viime kesäkuun jälkeen, jolloin käytännössä enimmäkseen aloimme olla Jokilaaksossa? Ja vaikka olimmekin Mäkelänkadulla, monet astioista lojuivat täysin käyttämättöminä kaapeissa.

Kun Duokoti joskus valmistuu ja toivon mukaan saamme sen Jokilaaksoon, edessä on tietysti taas jonkinmoinen muuttorumba, kun konttikodinkin kaapit huutavat silloin vielä tyhjyyttään. Osa tavaroista ja vaatteista on tosin jo Jokilaaksossa kylmäkontissa. Mutta nekin vahvistavat ajatusta, että vähempikin riittää. Kontissa roikkuu hengareissa vaatteita, joita en näköjään tarvitse. Aika harvoin olen kontista hakenut vaihtelua garderobiini, joka kieltämättä välillä kyllä tuntuu aika yksitoikkoiselta. Ja suurehko matkalaukku on saanut olla koko talven niillä sijoillaan täynnä petivaatteita ja pyyhkeitäkin muistaakseni.

Vaatteiden suhteen on ollut sentään mukava huomata, että joskus vaatehankinta, jota ehkä on vähän katunut jälkeenpäin, onkin nyt osoittautunut hyväksi ostokseksi. Jotain yhtä ja samaa hametta, joka on aikaisemmin ollut aivan käyttämättömänä, onkin tullut pidettyä oikein urakalla.

Ei kommentteja: