Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. toukokuuta 2012

Nopeusmittarin näyttö

päivis: Tänään joku vastasi Keski-Uusimaassa jollekin aikaisemmin lehdessä valittaneelle, että siksi hänen ohitseen ajetaan, jos hän luottaa auton nopeusmittariin. Jos mittari näyttää 60 km/h, todellinen nopeus on kirjoittajan mukaan 55 tai 57 km/h. Ja sehän on jo liian vähän perusautoilijoille. Siis kolme tai neljä kilometriä tunnissa alle sallitun. Ohihan sellaisesta tien tukosta on pakko päästä.

Useimmat ihmiset varmaan laskevat, niin kuin minäkin, että huoletta voi ajella noin 10 prosenttia yli sallitun. En muista tarkalleen, olinko ajanut poliisin valvontakameraan yhdeksän vai kymmenen kilsaa yli 80 km/h, kun sain siitä kirjallisen huomautuksen. Työkaveri ajoi samaan aikaan (muistaakseni) 11 kilsaa yli sallitun ja sai postin mukana sakkolapun maksettavakseen.

Autojen nopeusmittarit näyttävät aina jostain syystä liian
suurta nopeutta, niin tekee Suzukinkin mittari.
Mutta niistä vääristä mittarin näytöistä. Viimeksi eilen huomioin, että Suzukin mittari näyttää tosiaan sen kolme tai viisi km/h liikaa, vähän kai riippuen siitä, ajaako kovaa vai hiljaa.

Mutta sitä en voi uskoa, että Vespan mittari näyttäisi yli kymmenen kilometriä liikaa. Ennemminkin uskon, että ihmiset ajavat reippaasti ylinopeutta. Tänään tulin töistä Tuusulanväylää pitkin ja vaikka Piaggion mittari näytti 80 alueella suunnilleen sataa, silti kaikki ajoivat ohi ja edellä menevät niin lujaa, että välimatka vain suureni.

Puolestani saavat ajaa ylinopeutta, vaikka toivonkin aina jonkun tosikaaharin kohdalla, että olisipa seuraavan mutkan takana poliisi tutkan kanssa. Sitä en kuitenkaan siedä, että jos ajan sitä oman normini mukaista 5-7 km/h ylinopeutta, joku liimautuu takapuskuriin kiinni ja yrittää sillä saada aikaan, että ajaisin vielä lujempaa. Pahimpia tämän lajin harrastajia, valitettavasti, ovat usein ammattiautoilijat suurine tappajarekkoineen.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Päivi, ota huomioon, että jos noita kirjallisia huomautuksia tulee 3 vuoden aikana, lähtee kortti pariksi kuukaudeksi, vaikket olisi saanut sakon sakkoa! Nimimerkki tieto lisää tuskaa