Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. helmikuuta 2012

Viemäri jäässä

päivis: Kuulostaa ehkä rehvakkaalta sanoa, että olemme neljän asunnon loukussa. Elämä on kuitenkin mennyt niin, että meillä on tällä hetkellä neljä kotia, joista pitää jollain tavalla kantaa huolta. Kahdesta pitää maksaa vuokraa (Mäkelänkatu ja Thaimaan Pattaya), yhdestä varsinkin sähkölaskuja (eilen tuli iso lasku Fortumilta) ja yhdestä tavanomaisesti vastikkeet, sähköt ja vesi.

Suuri sähkönkulutus on tietenkin Jokilaaksossa, jossa Matkakotia ja sosiaalikonttia lämmitetään sähköllä. Koska sähkölasku perustuu todelliseen kulutukseen, toivoa sopii, että kesää kohti mentäessä sähkölaskujen loppusumma pienenee.

Jorma kaivoi moottorikelkat lumen ja pressujen alta.
Kumpikin lähti käyntiin.
Koska kaikkialla ei voi olla yhtä aikaa, välillä sattuu ja tapahtuu. Thaimaassa vuokrasuhteemme alkuaikoina tapahtumia aiheuttivat varkaat. Täällä Laukaassa, jonne tulimme eilen illalla, dramaattisin tapahtuma on kai parin vuoden takainen, massiivinen vesivahinko. Tällä kertaa meitä odotti koti (puolikas kuvan talosta), jonka viemäri oli jäässä. Piti alkaa soitella sinne tänne, jotta löytyisi joku ammattilainen, jolla on tarvittavat välineet jään sulattamiseksi. Ei mikään helppo homma maaseudulla ja vielä perjantai-iltana. Perjantaisin kun saunotaan ja saunominen vaatii janojuomaa. Viides puhelu tärppäsi niin lähelle, että apu lupasi olla laitteineen paikalla tänä aamuna klo 8. Hieman uskalsin epäillä, mutta niin vain punainen pakettiauto kurvasi aamulla pihaan ja jopa viisi minuuttia etuajassa. Eikä mennyt kuin puolisen tuntia valmisteluineen, kun viemäri oli sula ja kaikki taas kohdallaan.

Jokilaaksostahan tiedetään, mitä siellä voi poissa ollessamme tapahtua: kani yksitellen katoaa. Sitä pelkään nytkin ja se tarkoittaisi, että viimeistä viedään. Toisaalta luotan kani Ykkösen kykyyn pitää huolta itsestään. Mäkelänkadulla odotettavissa oleva ylläri on, että asunnon oven lukitus on sarjoitettu uudelleen, emmekä pääse sisälle sitten kun pitäisi.

Ei kommentteja: