Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. helmikuuta 2012

Aasin silta

Hilppa ja Jorma muistelivat yhteistä historiaansa
Sininauhassa. Välillä nauratti kovasti. 
päivis: Olen viime ajat tietoisesti halunnut kirjoittaa jokaisessa blogissani jotain asumiseen liittyvää. Aasin sillan kautta teen niin nytkin. Haluan nimittäin kirjoittaa Sininauhaliiton eläkkeellä olevan talouspäällikön, Hilppa Salmisen tämänpäiväisestä tapaamisesta. Emme ole Jorman kanssa nähneet Hilppaa melkein kahteen vuoteen, joten nyt oli korkea aika tavata.

Asumiseen Hilpan tapaaminen liittyy siten, että Hilppa vastasi talouspuolesta silloin, kun työnantajamme, Sininauhasäätiö, hankki ensimmäisen kerrostalokiinteistönsä, jonne se on vuodesta 1995 saakka asuttanut asunnottomia. Hilpalle on aina mukava päivittää Sininauha-tapahtumia, mutta nyt puhuttiin lisäksi noista jo vanhoilta tuntuvista asioista, joilla on kuitenkin suuri merkitys tänäkin päivänä ja myös tulevaisuudessa.

Silloinen Raittiuskotisäätiö, joka samana vuonna muutti nimensä Sininauhasäätiöksi, hankki suurimman osan Hämeentien varressa sijaitsevasta kiinteistöstä ja Sininauhaliitto osan. Liiton halukkuus ostaa osa asunnoista ja myös muun muassa talon päiväkeskustilat liittyvät sen saamaan merkittävään testamenttilahjoitukseen. Varoja ei voinutkaan käyttää ihan mihin tahansa toimintaan tai hankintoihin. Olga Hjelmmanin, testamentin tekijän erityistahto oli, että varat pitää käyttää heikoimmassa asemassa olevien helsinkiläisten, asunnottomien alkoholistien auttamiseksi. Tahdon mukaisesti liitto sijoitti rahat asuntoihin ja sai siihen myös RAY:n investointiavustuksen. Tämä puolestaan mahdollisti Sininauhasäätiön asuntohankinnan käynnistymisen. Pesämunana säätiöllä oli Kruununhaassa sijainnut osakehuoneisto, Jukola, jossa asui seitsemän asunnottomuuden kokenutta miestä.

Ei kommentteja: