Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. tammikuuta 2012

Väärä tulkinta

Kuvan puettu koira ei liity
oheiseen tarinaan.
päivis: Miten usein joutuukaan tilanteeseen, että tekee jostain näkemästään väärän tulkinnan, kun ei todellisuudessa tiedä, mitä on tapahtunut. Usein tulkinta muuttuu mielessä todeksi ja jatkaa ehkä tarinana omaa elämäänsä. Eilen illalla seurasin parvekkeeltamme tilannetta, josta lopulta oli pakko todeta, että ainakin ensimmäinen tulkintani oli väärä.

Welcome-hotellin suunnalta käveli pariskunta, thaikkunainen ja luultavasti falangimies. Miehellä oli sylissään jotain, luulin ensin että pikkulapsi, mutta se olikin koira. Nainen otti siniseen vaatteeseen puetun koiran mieheltä, jolloin mies sananmukaisesti kaatui maahan suorilta jaloilta. Onnekkaasti miehellä kädessä ollut kaljapuollo säilyi ehjänä. Tulkitsin, että mies oli änkyräkännissä ja sammui kesken kävelyn. Mies jäi liikkumattomana maahan makaamaan.

Naapurissamme olevasta ruotsalaisesta golf-firmasta tuli vaalea viikinki ihmettelemään tapausta. Tuli jokunen muukin ihminen. Nainen koiran kanssa kääntyi kannoillaan ja läksi ripeästi takaisin sinne suuntaan mistä oli tullutkin. Ajattelin, siis tulkitsin, että nainen näki tilaisuutensa tulleen ja pääsisi näin eroon miehestä. Hieman tietysti ihmetystä herätti, miksi nainen lykkäsi koiran kadun varrella seisseelle naiselle ja jatkoi juosten matkaansa.

Vaalea viikinki ja joku golf-firmasta tulleista nostivat velton "sammuneen" pois liikenteen jaloista. Äkkiä mies virkosi ja nousi istumaan vieressään olleelle tuolille. Mies näytti kädellään hyökkääviä liikkeitä kohti pohjettaan, sai lasin vettä ja vessapaperirullan. Tässä vaiheessa tulkitsin, että koira on purrut miestä ja paperilla hän olisi voinut pyyhkiä jalkaansa. Samassa katua pitkin tuli lavataksin tapainen, mutta pienempi auto, josta aiemmin näkemäni nainen hyppäsi ulos apumiehen paikalta. Auton takaosa oli auki ja päihtyneeksi olettamani mies avustettiin kyytiin. Kuski vei hänelle vielä vessapaperirullan, jolla arvelemaani koiranpuremaa oli varmasti tarkoitus painella.

Tulkintani piti vielä hetken sisällään ajatuksen, että oma koira oli purrut, mutta korjasin versiotani tapahtmumasta niin, että hyökkääjä olikin ollut joku toinen koira ja siksi mies oli nostanut puetun lemmikin syliinsä turvaan. Tilanne on ollut kuitenkin ilmeisen raju, sillä, edelleen parvekkeelta katselijan tulkintana oletan, että maahan kaatumisen syy olikin pyörtyminen. Mihin miestä sitten lähdettiin kuljettamaan? Oletan että lääkärin pakeille jäykkäkouristuspiikille ja tikattavaksi.

Ei kommentteja: