Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 22. joulukuuta 2011

Joulutarina 22. päivä

päivis: Seurakoira Niilo viettää tänään ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Sen sijaan että olisi lähtenyt kanssamme Thaimaahan, Niilo päätti jäädä toiseen kotiinsa Helsingin Vallilaan juhlistamaan merkkipäiväänsä. Siellä se odottaa myös joulua ja ennen kaikkea joululahjoja yhdessä "isoveljensä" Rudin kanssa.

Niilo syksyllä iltapäiväauringossa.
Niilolla on siis kaksi rakastavaa ja huolehtivaa kotia. Yksistään täällä Thaimaan Pattayalla on varmasti tuhansia koiria, joilta tuo koti puuttuu. Koirat saattavat saada ruokaa ja vettä ihmisiltä, mutta turhan moni joutuu etsimään päivittäiset ateriansa roskakoreista. Tälläkin matkalla olemme nähneet joitakin todella laihoja koiria. Kun koirat kulkevat villeinä, niille tulee myös yhteentörmäyksiä keskenään. Viimeksi eilen jouduimme melkein keskelle koiratappelua, joka leimahtaa helposti, kun ruokaa on vain osalle karvaturreista.

Kotikatumme, Soi Welcomen yhteen nurkkaukseen joku äitikoira on pyöräyttänyt kolme suloista pentua, jotka vielä täysin ymmärtämättöminä yrittävät selvitä hengissä päivästä toiseen mopojen ja linja-autojen sujahdellessa niiden vaatimattoman kotipaikan ohi.

Onnittelemme Haminassa turvallisesti rivitalossa syntynyttä Niiloa täältä Thaimaan lämmöstä, jonne muuten Niilon olisi voinut helposti - no kaikki on suhteellista - tuoda. Viimeisimmässä Thaipaleella-lehdessä oli koiranomistajan kertomus oman lemmikkinsä matkasta Suomesta Thaimaahan. Tuonnin vaikeus tai helppous paljastuu lopullisesti täkäläisessä tullissa. Itse en olisi valmis siihen urakkaan, joten tiedoksi vain sinne kotimaahan, ettei Niilon matkaa Thaimaahan todellakaan suunnitella. Kirjoittajankin mukaan homma on sen verran kova juttu, että vähintään kolme kuukautta koiran pitää saada olla lomalla, että asiaa kannattaa edes harkita. Pelkästään lento voi olla hurtalle melkoinen stressin paikka, sitä se voi olla myös samassa koneessa, mutta koirastaan erossa lentävälle koiranomistajalle. Varsin onnelliselta ja tyytyväiseltä lehtijutun Dali-koira kuitenkin vaikutti, kun se oli oppinut vilvoittelemaan itseään Thaimaan-kotinsa uima-altaassa.

Ei kommentteja: