Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulutarina 20. päivä

päivis: Joulu lähestyy tänäkin vuonna yhtä varmasti kuin ennenkin. Pattayalla sen saattoi aistia viimeistään nyt 20.12., kun saimme kokea, miltä joulukirkko tuntuu, kun maa on Thaimaa ja paikkana Norjan merimieskirkko Pattayalla. Lämpöä ainakin riitti, vaikka jumalanpalveluspaikan kattona oli tähtikirkas taivas.

Thaimaassa asuvia suomalaisia ja maassa vierailevia suomalaisturisteja palveleva pappi Jyrki Markkanen toteutti yhdessä Pattayan suomalaisen koulun henkilökunnan kanssa joulujumalanpalveluksen. Tilaisuuden valmisteluissa on tänäkin vuonna ollut Pattaya Suomi-Seura mukana heti syyskauden alusta alkaen. Jyrki-pappi puolestaan kertoi, että hänellä jouluvalmistelut alkavat jo kesällä, jolloin joulua varten Suomesta pitää hankkia valumattomia kynttilöitä. 

Vuorossa on jouluevankeliumin luku.
Jouluevankeliumi ja sen sanoma oli tietenkin tilaisuuden kohokohta. Pääsimme myös laulamaan kauneimpia joululauluja kirkonmenojen ohessa. Ison mangon papiksi itseään tituleeraava Markkanen toivoi saarnassaan ihmisiltä muun muassa anteeksiantoa. Hyvä on opetella pyytämään anteeksi - muulloinkin kuin joulua odotellessa.

Ei kommentteja: