Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 31. lokakuuta 2011

Mielenkiintoinen pohtimisen aihe

jormas: Tämän päivän Hesarista luin, että hyvin monet vuokranantajat kieltävät tai aikovat kíeltää asunnossa tupakoinnin. Mielenkiintoista se on siksikin, että moni työnantaja on kieltänyt työaikana tupakoinnin.
Muistan, kun noin vuosi sitten otin asian Sininauhasäätiössä esiin ja sain tietenkin jonkun ajattelemaan asiaa kanssani saman tapaisesti. Että miksi työnantajan täytyisi maksaa palkkaa tupakanpoltosta mahdollisen huonon esimerkin lisäksi. Mutta kyllä tuli ryöpytystäkin, sanottiin moralistiksi ja vaikka miksi. Perusteluitakin oli vaikka muille jakaa jopa siten, että asiakkaiden vuoksi poltan, sillä tupakkapaikoilla syntyy hyviä keskusteluita. Itse ajattelin ja ajattelen lähes kolme askia Norttia päivässä polttaneena, että höpön höpön.
Asukkaiden vuokra-asunnnossa tupakointi on vähintään yhtä mielenkiintoinen asia kuin työntekijöiden työajalla tupakointi. Onko kristillinen toimija, jonka pitäisi olla monessa asiassa edellä kävijä, tupakoinnin rajoittamisen suhteen perässä hiihtäjä?

Ei kommentteja: