Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. elokuuta 2022

Marmatuksen aika

Olen viikon yrittänyt päästä puhelimella Hyrylän terveysasemalle saadakseni lääkärille tai hoitajalle ajan. En pääse edes ajanvaraukseen, vaan siellä mölöttää persoonaton automaatti, joka sanoo, että paina ykköstä ja paina sen jälkeen taas ykköstä jne... Päätteeksi anonyymi laite lopettaa puhelun kiittäen soitosta, siinä kaikki. Poikkeuksen tekee hampaiden hoito, jonne jätettyihin pyyntöihin he myös soittavat takaisin. Antaessani myönteistä palautetta, sain kuulla puhelinpalvelussa olevan heillä kolme henkilöä, jotka tekevät parhaansa. Ehkä niin tekee lääkärin ajanvarauskin, jonka saan tietää, jos riittää elonpäiviä 🤣.

Kun en saa ketään elävää puhelimeen, katsoin olisiko nettisivuilla mitään selitystä. Olihan siellä: "Lääkärin ja hoitajan vastaanottojemme virka-aikainen puhelinpalvelu on edelleen ruuhkautunut. Jonossa on tällä hetkellä noin 1 400 puhelua. Takaisinsoitoissa on viivettä useita päiviä. Olemme tehostaneet jononpurkua lisäämällä puhelintyötä tekevän henkilöstön määrää sekä kohdentaneet hoitajien työpanosta aamujen ruuhkahuippuihin. Elokuussa olemme järjestäneet kolme jononpurkupäivää viikonloppuina. Vaikka takaisinsoittojonoa on saatu purettua puhelinpalveluun kohdennetuilla toimenpiteillä, on jonoa vieläkin. Jatkamme aktiivisia toimenpiteitä ruuhkan purkamiseksi."

Tuusula oli soten kokeilukunta joku vuosi sitten, jolloin oli mahdollisuus valita kunnan lääkärin sijaan yksityinen. Valitsin Hyvinkään Terveystalon enkä pysty kuvittelemaankaan, että siellä ei kukaan vastaisi puhelimeen, kun potilas (lue asiakas) soittaa. Siinäkö se ero on? Että liian monella kunnan tai valtion monopolin työntekijällä ei ole asiakkaita, vaan ainoastaan kuntalaisia. Tiedän kyllä, että vain harvoin syyt ovat suoritusportaissa, vaan siellä huhkitaan hommia nääntymysten rajoilla.

Tätä tuskaillessa palaa mieleen reippaasti yli puolen vuosisadan takaa Tuusulan kunnanlääkäri Gerd Möller. Joka asusti ja piti vastaanottoa Hyrylän keskustan omakoti- tai paritalossa. Oli sama varasiko aikaa tai ei,  oli varauduttava 12 tunnin jonottamiseen. Siellä minäkin olin joskus ja äiti toi muiden omaisten tapaan ruokaa ja välipalaa. Se oli varmaa, että pois ei tarvinnut kenenkään lähteä kuin vasta lääkärin tutkimusten jälkeen. Tänä päivänä, jos menen terveysasemalle odottamaan, saattaa käydä niin, että aikansa katsottuaan heittävät vartijat tai nykyisin kai järjestyksenvalvojat ulos.

Vaikka itselläni ei ole hoidosta missään mitään huonoa sanottavaa, sitäkin enemmän on systeemistä. Joskus pitääkin olla pitkä pinna tai tietämys kuinka päästä keskustelemaan alan ihmisen kanssa puhelimitse. Tottakai käsitän, että verorahat eivät riitä kaikkeen, kun on maksettava Fortumin/Uniperin sijoitussotkutkin saksalaisille. Oma kokemukseni kuitenkin on niin pienessä kuin isossakin ikkunassa, että tyytyväinen asiakas, on se sitten yritys, yksityinen tai "vain" veronmaksaja, on pitkässä juoksussa hyvä sijoitus.

Eikä tämä marmatuskaan mitään auttanut tai parantanut edes omaa mieltä. Vaan istun edelleen Jokilaakson Merikonttikodissa tuumailemassa kuinka pääsisin lääkärille, jonka leipää ja huvituksia minäkin osaltani maksan. Joskus on suuri kiusaus huonoa kohtelua saatuaan maksaa pottuja pottuina. Tähän ei sovi sekään, sillä en tiedä missä ovat ongelman juuret tai peräti sylttytehdas 🤣🤣. 

Ei kommentteja: