Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. joulukuuta 2017

Avoin kirje maailmalta Harvia Oy:lle

Jormas: Olen vuosikymmenten saatossa resunnut paljon maailmalla. Viime vuosina enimmäkseen Thaimaassa. Jomtien-Pattaya akselilla tarkemmin. Nykyisin vietämme siellä/täällä puolet vuodesta.

Suomalaisuus on ollut aina kurssissa ja lämmin tuulahdus käykin sydämessäni, kun sitä muodossa tai toisessa maailmalla kohtaan. Iittala, Marimekko, Muumit, Fiskars, Hackman, Angry Birds ja Nokiakin aikansa. Onhan noita.

Vuosikymmeniin ei ole ollut hissimatkaa, joka vie minua ylös ja välillä alas, jotten katsoisi onko Koneen tekemä.
Mutta ei myöskään liene saunaa, jotten tietäisi onko se Harvia, Helo, Narvi, Aito, Kastor, Mondex, Misa, Vuolux tai joku muu.

Joku vuosi sitten päätimme ostaa Jomtienilta asunnon, jonka depositin maksoimme, kun paikalla ei ollut kuin kotia vailla olevia koiria, joita ruokimme. Joille kerroimme, että sitä tai tätä syöt nyt meidän tulevan olohuoneen pöydän ääressä.

Erityisen hyvältä tuntui, kun työmaalle ilmestyi valtavia paketteja, joiden kyljissä luki Kone. Silloin tiesimme että yhdeksän rakennuksen kattoterasseille meitä kuljettaa kotimainen firma katsomaan Thaimaanlahden auringonlaskua.
Seuraavan kerran 1500 asunnon ja hotellin valmistumista odotellessamme yhtä hyvä mieli tuli, kun klubirakennuksen viereen tuli laatikoita, joiden kyljessä luki Harvia.
Silloin tiesimme, että Seven Seas Condo Resortiin tulee höyrysaunat, jotka ristimme oitis "Harvian höyryhuoneiksi". Tuntui kerrassaan hienolta ja suomalaiselta.

Ajattelimme, että koska lienemme ainoat suomalaiset asunnon omistajat yhdessä Thaimaan suurimmista kohteista, jossa talojen välissä kiertelevän uima-altaankin pituus on lähes kilometri, niin mikäpä siellä on kertoilla suomalaisesta saunakulttuurista.

Vaan toisin on käynyt, kun nyt on kylvetty reipas vuosi. Ei ole ollut päivää, jolloin molemmat saunat olisivat toimineet moitteettomasti.

Alussa koko digitekniikan säätölaitteisto oli kaikkien käytettävissä, joten jo asennusvaiheessa oli selvää, etteivät tule Harvian höyryhuoneet näillä eväillä toimimaan.

Nyt on osa säädöistä ja tuoksumahdollisuudet peitetty plexillä, mutta käytännössä on tilanne lähes yhtä onneton.

Osasyy lienee, että laitteisto menee pois päältä, kun digimittari näyttää 45 astetta. Oma osansa on oletetulla ajastimella. Silloin on säätäjiä taulun ääressä riittävästi Thaimaasta, Venäjältä sekä Kiinasta, jotka ovat ison kohteen suurimmat omistajat ja käyttäjät.

Kun kansojen ja kielten sekamelska kielitaitoineen on melkoinen, ei säätömahdollisuuksia pitäisi olla saunan käyttäjillä lainkaan. Ei silti, vaikka infoa tai ohjeita olisi näkyvillä edes jollakin kielellä.

Asiasta mitään tietämättä voisin kuvitella, että mainitsemani maat ovat Harvian ulkomaankaupassa merkittävä alue. Sen sijaan kuulemistani kokemuksista tiedän, että kukaan nykyisestä käyttäjäkunnasta ei hanki Harviaa itselleen eikä suosittele sitä muille missään muodossa.

Voi olla, että pelkän liiketoiminnankin kannalta olisi hyvä tehdä asialle jotain. Tai ainakin vastata minulle, jotta tiedän mitä lauteilla jatkossa kerron. Tähän saakka olen sanonut, että kyllä Harvia laittaa vehkeet kuntoon.

Ei kommentteja: