Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 29. lokakuuta 2016

Vastuullinen ja kantaaottava Sydäninfarktin vuosipäivän ateria (syödään kerran vuodessa)

jormas: Aamulla kysyin päivikseltä, että onko hänellä minulle blogin aihetta. Hetken tuumattuaan, hän sanoi, että kirjoita ruuasta, kun en kuulemma siitä juuri kirjoita. Jäin tuumaamaan, että enkö tosiaankaan. Mieleen muistui kahdeksan vuoden takainen Sydäninfarktin vuosipäivä Bogotassa, kolumbialaisten katulasten kanssa. Siellä söin viisi viikkoa aamuin illoin ja siinä välissä banaania eri muodoissa sekä haaveilen kerran vuodessa nautittavasta mainitun vuosipäivän lounaasta. Koska ateriaohjettani ei ole blogissani julkaistu, päivitin sen päiväkirjaltani kahdeksan vuoden takaa.

HK:n Sininen (ei kevyt) lenkki kypsennetään kokonaisena omassa kuoressaan mikroaaltouunissa 4-5 minuuttia 750 watin teholla ilman makkaran halkaisuja tai kuoren rei'itystä. Jos joukkoon lounasseurueeseen kuuluu kasvissyöjiä, heitä varten voidaan varata kasvismakkaralenkkiä. Merkkivaihtoehdoista ei ole suosituksia, koska luotettavaa tietoa tuotteista ei helposti ole aitojen makkaransyöjien saatavilla. HK:n Sinisen syöjät päättävät kuitenkin istumajärjestyksestä sovun, ruokarauhan ja -halun säilymisen vuoksi.

Tirisevän kypsennyksen jälkeen makkarankuori syötetään Kauppatorin kalalokeille tai kulkukoirille. Jos kyseisiä eläimiä ei ole lähistöllä kärkkymässä, voidaan makkarankuori säilyttämisen vaihtoehtona laittaa biojäteastiaan.
Lautaselle sommitellaan lisukkeiksi ja kevennykseksi kauniisti siivutettuina 2-3, koosta riippunen kiinteää Mynttisen herkkukurkkua, kotimaisen, viipaloidun, raa'an sipulin kanssa.
Nimenomaan lautasen reunalle voidaan asetella myös yksi kokonainen, pienehkö, ehdottoman suomalainen tomaatti lähinnä silmäniloksi. Tällä otetaan kantaa afrikkalaisen, laittoman työvoiman käyttöön valtavilla tomaattitiloilla Espanjassa, lähellä Gibraltarin salmea. Toki tomaatti voidaan myös syödä kokonaisena, mutta ei missään tapauksessa kesken pääruuan nauttimista, vaan viimeisenä suupalana, jos vatsa sitä pyytää.

Mausteiksi valitun mieto Auran sinapin vaihtoehtona voidaan käyttää nykyisin myös kotimaahan palannutta Turun sinappia.¨
Osoituksena maailman kansalaisuudesta pöytään sopii aikoinaan Al Goren suvun omistama Heinz-ketsuppi.
Leiväksi Oululaisen revitty, kokojyvärukiinen jälkiuunileipä.
Leivän päälle ohut kerros Benecolin sydämelle ystävällistä levitettä.
Mutta koska Valio pitää viljelijöiden tuottajahinnat niin alhaisena, valitaan juustoksi Arlan 17 % gouterjuusto. Juomaksi Ingmanin rasvatonta maitoa. Maidon tulisi olla luomua ja mielellään vapaan lehmän tuotantoa. Valinnalla otetaan myös kantaa kotimaisen maidon puolesta.

Jälkiruuaksi aito, tormakka, Vantaanjoen tai Päijänteen Asikkalanselän veteen keitetty, musta, Tarja Halonen -suodatinkahvi. Nykyisin Sauli Niinistö -kahvi (Presidentti).
Pannujauhatusta voidaan käyttää vain, jos kahvi keitetään kyläsepän tinaamassa, isovanhemmilta perityssä kuparipannussa. Pannunmyssy ja patalaput on tällöin oltava Marimekon, käsityöläisten tai koululaisten käsin tekemät. Kantaa otetaan kotimaisuuden lisäksi myös käden taitojen ja koulun tärkeyden puolesta.

Kahvin kera jälkiruokana tai vaihtoehtona Trio-jäätelöä. Euroopan Unioniin liittymiseen liittyvänä ystävällisenä eleenä voidaan käyttää myös ulkomaista Trio-jäätelöä (mm. Lidl).
Marjoiksi jäätelön päälle edelleen ehdottoman kotimaista pakastevadelmaa, -mansikkaa tai -mustikkaa. Myös tuore, mutta harvoin saatavilla oleva, nimenomaan thaimaalaisen marjanpoimijan Lapin hilla sopii. Kyseisen marjan käyttämisellä otetaan vastaavasti kantaa suomalaisten harjoittamaan, ulkomaalaista syntyperää olevien työllistämispolitiikkaan. Silloin jäätelöksi käy myös pelkkä vanilja. Jälkiruokajäätelö pistellään poskeen Iittalan tai Muurlan-lasin käsin koristelluista lasiastioista. Valinnalla aterian nauttijat ilmaisevat hyväksyvänsä ulkomaalaisen omistuksen myös niin sanotuissa suomalaisissa yrityksissä.

Aterian pääruoka voidaan valmistaa vain mikroaaltouunissa kuomun alla ja vain Arabian 24-sarjan posliinilautasella, jossa se myös tarjoillaan.
Aterimiksi Hackmanin ruostumattomasta teräksestä valmistetut ruokailuvälineet, hyvin tasapainotetut sahalaitainen veitsi sekä teräväpiikkinen leveähkö haarukka.
Maito nautitaan Tallinnasta hankituista, venäläisistä kristallilaseista. Eleellä tuetaan venäjänkielisen Viron väestönosan integroitumista vironkieliseen valtaväestöön.

Kahvi nautitaan käytössä tummuneesta ja ajan patinoimasta sekä vähintään puoli vuotta pesulta "pelastuneesta" puukuksasta. Erilaisista hygieniatottumuksista johtuen vaihtoehdoksi käy tarjoilu Lontoon Harodsin tavaratalon omista, posliinisista, nimenomaan kahville tarkoitetuista kahviastioista. Näin huomioidaan englantilaisten nihkeä suhtautuminen prinsessa Dianan kuolinsyytutkimuksiin. Jos kahviastiasto tuottaa ongelmia, voidaan hyväksyä hätätilassa Pentikin kahvikupit tai -mukit.

Mahdolliset kahvin lisukkeet sekoitetaan puulusikalla. Jos kahvi juodaan posliinikupeista tai kahviastioista, kahvi sekoitetaan Hackmanin teräslusikalla. Samaa lusikkaa käytetään jälkiruokajäätelön nauttimiseen. Hackmanin teräslusikan käyttö on kannanotto terästehtaiden säilymisen puolesta. Kuksan käyttäjille jälkiruokalusikka voidaan valita vapaasti, mutta harkitusti ja hyvän maun mukaisesti.

Jouluaiheiset servetit otetaan käyttöön, jos Stockmannin lasten jouluikkuna on avattu ja Aleksanterinkadun joulukadun valot ovat sytytetyt. Muuten ja muina vuodenaikoina tilanteeseen sopiva koristelu ja servetit.

Ei kommentteja: