Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 342

Monen filosofian ja uskonnon mukaan "kuollut ei voi katua". Vaikka pidän itseäni outona uskovaisena, en tiedä miten asian laita on. En tiedä edes saanko tietää milloinkaan. Että jos ikuisuus on ja ovella portit, niin vieläkö veräjän luona voi katua?

Kaikki kuolemanjälkeisestä ajasta sanottu tai kirjoitettu on muiden kertomaa. Jotka hekin olivat sen kuulleet tai lukeneet. Kuulopuheita siis. Jeesuksenkin kerrotaan kirjoittaneen vain kerran ja silloinkin hiekkaan. Yliluonnollisia kokemuksia kylläkin on usealla, minullakin. Luulen niiden olevan jotain muuta kuin toisten kertomaa tai taikauskoa. 

Moni puhuukin ja kirjoittaa ihmisille tarkoitetusta iankaikkisesta elämästä jommalla kummalla osastolla. Outo niissä tarinoissa on helvetin herrakin, joka ei saa työtään milloinkaan valmiiksi, vaan grillaa ihmisiä ikuisesti. Koiraansa rakastanut Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Voitto Viro sen sijaan uskoi eläimilläkin olevan kuoleman jälkeisen elämän. Sitä hän perusteli ainakin yhden kirjan verran.

Itse en ole kuolemantuomion kannattaja missään tapauksessa. Minulla ei ole valtakirjaa enkä sitä halua, joka antaisi oikeuden päättää minkään elävän elämästä. Tästä tosin lipsun, sillä vertani hamuava hyttynen saa aika usein osakseen kuoleman tai menolipun uuteen elämään. Samoin on Niilo-koiraa imevän punkin laita. Silti voi sanoa, että kun ei kirjaimellisesti aivan iholle tule, niin eläköön itse kukin puolestani aikansa tai iäti.

Monella lailla mitättömän, mutta ainutlaatuisen elämäni taipaleella on matkaan tarttunut muutamia muutaman sanan ajatuksia tai lausahduksia, jotka ovat tai haluaisin olevan totta omalla tielläni.

Yksi on teksti, joka on monissa paidoissani: "Dead can't repent - Kuollut ei voi katua".
Sanoma elää nykyisissä nahkaliiveissänikin. Minulle se viestittää, että on hyväksi pyrkiä elämään kelpo lailla parhaansa yrittäen. 

Pidän piiloviesteistä, jos ne eivät tarkoita pahaa eivätkä ole tarkoitettu loukkaamaan ketään. Hengellinen viestikin on mukava piilottaa arvoitukseksi. Kuten Katulähetyksen nuorisotalo "Neverending story - Päättymätön tarina". Jos haluat elämästäsi päättymättömän tarinan, on sinun löydettävä iankaikkinen elämä. Joka muiden kertoman mukaan on mukavampaa kahdesta ikuisuusosastosta viileämmällä. 

Ei kommentteja: