Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Kuka saa päättää......?

Aikoinaan minulta meni jokunen tovi, jolloin oli mukavampi olla kännissä kuin selvinpäin. Ainakin silloin tällöin. Viimein aina päivästä toiseen. Reipas kymmenen vuoden siivu, kun taidon olin oppinut. Joka alkoi krapularyypyn opettelusta.

Sitten olin pääsemässä uuden elämän alkuun ja jätin vanhan kuin haaskan elämäntapakauppiaiden kaluttavaksi. Uutta polkuani kuljin omilla ehdoillani, joka toivon mukaan ei kelpaa pirulle. Mutta ei se kelvannut kaikille muillekaan, vaikka tosin toisin toivoin.

Ympärillä hääräsi aa- ja a-kiltalaisia sekä ties milläkin tavalla raitistunutta, joiden mielestä olin raitistunut väärin. He olivat kuin palopäällikkö, joka tuli jälkijunassa sammutetun tulipalon rauniolle ja totesi, että väärin sammutettu.

Mutta pahimpia olivat mustakantisen kirjan kanssa kulkevat, jotka yrittivät ottaa itselleen Big Bossini vallan. Ja sanoivat tuomitseva ilme kasvoillaan, että jos en sitä taikka tätä, niin ei ole väliä juonko vai en, sillä tuonelaan menen kuitenkin.

He ovatkin suurimmat syylliset, etten usko tuonpuoleiseen samoin kuin he. Tällä yritän estää, ettei minusta tule viimeistään siellä jossakin heidän kaltaista.

Presidenttimme on pyrkinyt auttamaan koronakriisissä koko kansaa monin tavoin. Muun muassa kertomalla mielipiteitään mitä olisi syytä tehdä tai hyvä harkita. Olen pitänyt tätä merkittävänä asiana.

Mutta kaikille sekään ei sovi, vaan heille sopisi, että Sale pysyisi hissun kissun karanteenissa vaimonsa, poikansa, koiransa ja hovinsa kanssa Mäntyniemessä.

Kun hän lähetti mielipiteensä pääministerille, niin jopa valtakunnan kakkonen, eduskunnan puhemieskin parahti. Että sanominen oli virhe. Tai ainakin tapa, jolla Mäntyniemestä konahdettiin.

Jäi maku blogin alun palopäälliköstä. Tätä pohdin, kun pääministeri kertoi matkustajien ryntäilystä päättömien kanojen ja kukkojen lailla lentokentällä ilman ohjeita. Syy oli rahvaalle (kansalle) kerrottuna, että tieto ei kulkenut hänen ministeriöiden välillä.

Pohdintaa jatkoin ja jatkan yhä ilman seuraa karanteenissa, enkä silti ymmärrä. Mutta ehkä minun ei tule ymmärtääkään, vaan ainoastaan äänestää silloin kun sanotaan.

Heh... Niilo-koiraa pitää kusettaa päivittäin, mutta vaalikarjaa vain tuokio ennen vaaleja 🤣.

Ihmettelen sitäkin miksi Suomen valtio halusi minutkin hinnalla millä hyvänsä lentämään täpötäydessä koneessa Thaimaasta Suomeen? En ymmärrä sillä jos olisin sairastunut Pattayalla, olisi hoitopaikkani ollut vähintään Meilahden tasoinen Bangkok Hospital. Jonka itse maksamani vakuutus olisi kustantanut.

Tosin en ymmärrä sitäkään, kun joukkoliikenne oli maahan tulleilta suomalaisilta pannassa ja taksilla mentiin valtion piikkiin Vantaalta vaikka Tornioon. Niin miksi Ouluun menevät maahantulijat jatkolensivät Finnairilla sinne pari kertaa päivässä?





Ei kommentteja: