Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Tavarapaljous

päivis: Edellisellä Thaimaan-matkallamme maltoin shoppailla suhteellisen vähän, päinvastoin kuin yleensä. Honda Zoomerin, 110-kuutioisen kevytmoottoripyörän ostamista ei nyt lasketa mukaan. Yleensä tulee osteltua bikinejä, mutta nyt huomasin, että niitä on jo liiankin kanssa. Bikinit ovat kulutustavaraa, joten jossain vaiheessa niistäkin suurin osa on loppuun käytetty ja tulee aika ostaa uusia. Mutta sen aika ei ollut vielä nyt, eikä kyllä seuraavallakaan reissulla alkuvuodesta.

Muitakaan vaatteita en pahemmin hankkinut. Kaappiin taisi ilmestyä vain yksi hame ja kaksi puseroa. Muutama vanhempi vaate päätyi räteiksi.

Epäilin, että kotikulmilla Pattayalla ja Jomtienilla kaupat ovat alkaneet käydä jo niin tutuiksi, että aikaa on mukava viettää muutenkin kuin shoppaillen. Tällä kertaa emme käyneet edes venäläisten romukaupaksi nimeämässämme liikkeessä.

Tavaran sijaan voi hankkia vaikka
valokuvia ja jakaa niitä Instagramissa.
Tarpeettoman tavaran omistaminen mietityttää nykyään entistä enemmän. Kävin maanantaina Helsingin keskustassa, enkä tuntenut minkäänlaista hinkua pyöriä kaupoissa. Mukavaa oli sen sijaan katsella jouluvaloja, jotka tosin nekin tuntuivat melko yhdentekeviltä.

Olen joskus löytänyt netistä sivuston, jossa kannustetaan vähentämään tavaraa. Sieltä löytyivät muun muassa minimalismipelin säännöt. Julkaisin ne silloinkin blogissa, mutta että olisin "pelannutkin" tuota peliä. No enpä tietenkään. Ehkä tämän asian kanssa tulee toimittua vähän samalla tavalla kuin ruokareseptejä kerätessä. Talteen pitää ottaa, mutta juuri mitään ohjetta ei tule oikeasti kokeiltua.

Tässä ovat uudestaan minimalismipelin säännöt, jotka muokkasin sellaisiksi, että peliä voi pelata yksinkin. Alkuperäisillä säännöillä pelissä pitäisi olla pari, jonka kanssa samalla kilpaillaan voitosta. Minulle riittäisi yksinpeli, kunhan vain pääsisin alkuun.

1. Aloita kuun 1. päivä luopumalla 1 esineestä.
2. Esineen tulee olla ulkona talostasi ja elämästäsi keskiyöhön mennessä.
3. Voit myydä, lahjoittaa tai lajitella roskiin.
4. Toisena päivänä esineitä poistetaan 2, kolmantena 3 ja niin edespäin.
 

Löysin äsken netistä pelaajan, joka oli helposti onnistunut vähentämään kodistaan 465 tavaraa ja peliä jatkettuaan tuplasi vielä tuon määrän. Pelaamisen alkaessa määrä oli tuntunut paljolta, mutta lopulta se ei sitä ollutkaan.

Ei kommentteja: