Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 31. joulukuuta 2016

Feikki lohi

päivis: Suhtaudun hieman kaksijakoisesti kasvisruokiin, jotka on tehty muistuttamaan liharuokia. En ymmärrä, miksi kasvisruoan pitäisi näyttää tai varsinkaan maistua liharuoalta. Silti yksi supersuosikeistani on "kasvismaksalaatikko", joka on ulkonäöltään, mutta hieman myös maultaan samankaltaista kuin muistan maksalaatikon olleen silloin kun vielä söin lihaa. Siis kauan aikaa sitten, joskus 1970-luvun lopulla.

Kasvismaksalaatikkoa teen melko usein. Nyt nyhtökaura ja härkis ovat vielä lisänneet mahdollisuuksia tehdä esimerkiksi makaronilaatikkoa, joka näyttää lihamakaronilaatikolta. Ja kenties myös vähän maistuu siltä. Kasvisporonkäristystä en ole vielä kokeillut, vaikka nyhtökaura mahdollistaisi senkin.

Uusin feikki on porkkanalohi, jonka kerrotaan olevan tämän joulun hittituote. Valmistamiseen tarvitaan muun muassa nestemäistä savuaromia, joka kuulemma jopa loppui kauppojen hyllyiltä. Ihan päättyvän vuoden kunniaksi piti kokeilla, onnistunko minä varsin helpoilla ohjeilla ja vähistä aineksista tekemään porkkanoista graavilohelta näyttävää ja maistuvaa syötävää.

Tarvittiin muutama pulska porkkana, melkein kaksi pussillista karkeaa merisuolaa, vähän valkoviinietikkaa, pari teelusikallista rypsiöljyä ja saman verran savuaromia. Netti pursuaa porkkanalohen reseptejä, joten niitä on turha tässä selittää.

Ja tällaista siitä tuli. Laitoin leiville "lohta" maltillisesti, sillä sen maku on melko voimakas. Ihan niin kuin aidon graavilohenkin. Huomenna syödään porkkanalohta keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja: