Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. tammikuuta 2013

Uhka iltapäivälehden lööpissä

päivis: Kauppareissulla tulee vilkaistua iltapäivälehtien lööpit. Harvemmin tulee ostettua lehti. Kieltämättä lööpin tai kannen otsikot saattavat olla sysäys lehden ostamiseen.

Tänään Iltalehden otsikosta jäi mieleen otsikko "Älkää viekö lapsia ostoskeskuksiin". Otsikon perusteella ei oikein voi tietää, mitä tämä kehotus pitää sisällään, mutta mieleen tuli, että se liittyisi jotenkin meitä "uhkaaviin" jokatalvisiin influenssoihin tai muihin virustauteihin. Vanhemmathan helposti kuvittelevat, että taudit eivät tartu, kun vältetään jotain paikkaa tai ihmisiä. Joskus se voikin olla näin. Useimmiten kai ei voi tietää, mistä esimerkiksi vesirokko on pienokaiseen tarttunut. Lähipiirissäkään ei tartunnan saaneita ole saattanut olla. On kyllä niitäkin, jotka tarkoituksella vierailevat vesirokkokodissa, jotta oma lapsi saisi taudin ja se olisi sitten podettu, kun lähes jokainen vesirokon kuitenkin sairastaa. Hoituisiko sitten pikkulapsilla isompia lapsia vähemmin vaivoin?

Tuosta päivän otsikosta tuli mieleen se, että meitä lehtien, nimenomaan iltapäivälehtien mukaan uhkaa aina joku asia. Alkutalvesta uhkasi kauhea kylmyys. Sitä ei tullut, joten nyt taas uusittiin tuo uhka. Jokohan tuo jääkausi viimein saavuttaisi meidät? Minulle ei ole selvinnyt, mikä näiden uhkakirjoitusten tarkoitus on, kun todennäköisesti emme ilmoille ja viruksille voi kuitenkaan juuri mitään.

Joka vuosi meitä puolestaan uhkaa virus, jolla on mikä nimi milloinkin. On kirjaimia tai kirjaimia ja numeroja. H1N1 jäi ainakin mieleen. Viimepäivien otsikoiden mukaan se on jo Norjassa. Tuo tämän talven virus. Ja jotta radiokin olisi samalla taajuudella lehtien kanssa, sosiaalikontin radio pölisi juuri siitä, että ainakin ulkomaan matkalta tullessa SE usein iskee. Jaahas. Miksi juuri silloin? Se ei selvinnyt.

Uudella käynnillä sosiaalikontissa ääni kellossa oli jo muuttunut. Puhuttiin politiikasta. Sielläkin toimittajan mukaan lietsotaan uhkaa. Nimitti poliitikkojen käyttämää kieltä huolipuheeksi.

Mutta tuo Iltasanomien päivän otsikko jäi ymmärtämättä. Lehden nettisivuilta en sitä löytänyt, mutta yllätykseksi otsikko aukesi sen verran, että ilmeisesti keskustelupalstalla on ryöpsähtänyt rasisitinen keskustelu siitä, että taudit tulisivatkin joidenkin mielestä meille maahanmuuttajien mukana. Eivät siis ilmeisesti meidän maailmalla matkaavien suomalaisten, joilla usein tullessaan on tuo yllä mainittu SE. Ehkä varsinainen vuodatus on keskustelupalstalta katsottu paremmaksi poistaa. Ota tästä nyt selvää. Siis tuosta jutun sisällöstä.

Ei kommentteja: