Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 31. tammikuuta 2013

Merikonttikodit

jormas: Merikonttikotien ympärillä on mennyt viime viikkoina melkoisesti aikaa. Mutta  aikaankin on saatu ja vaikka on kuljettu vaikeuksista vaikeuksiin, on tunnelin päässä näkynyt myös koko ajan valoa.
Tänään oli Selkissä ja Jokilaaksossa virolaisten yrittäjien lisäksi kohtalaisen arvovaltainen joukko pohtimassa tulevia suuntia, sillä koolla oli muun muussa talousneuvos, kunnallisneuvos ja sosiaalineuvos.
Koko ajan on myös etsittävä vaihtoehtoisia tapoja rakentaa sekä oltava tuntosarvet herkkinä muutenkin mitä muualla aiheen ympärillä tapahtuu.

Mutta muutakin on mahtunut varsinkin tähän päivään, sillä eilisen iltapäivän ja alkuillan aikana tuli taivaalta melkoinen määrä melkoisen painavaa räntää. Hetken jo tuntui, että selviämmekö lumitöistä mönkijällä, vai onko kutsuttava henkilökohtainen aurausmestarimme Hans Malmlund isoine koneineen apuun. Hyvin sujui puuha kuitenkin omillakin vehkeillä.

Tälle päivälle ajoittui myös talousveden nouto niin ikään mönkijällä ja peräkärryllä. Senkkerinmäestä haimme yli sata metriä syvästä porakaivosta reilut tuhat litraa vettä, jonka avulla pärjäämmekin mukavasti kuukauden verran.

Toistakin konetta tuli käytettyä, sillä tamppasin Niilo-koiraa varten moottorikelkalla Hevoshaan lenkin, joka tuleekin kierrettyä sekä päiviksen että itseni toimesta välillä useammankin kerran päivässä. Soiniityntien taival mukaan luettuna tulee lenkille matkaa reipas pari kilometriä.

Ei kommentteja: