Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Väliinputoutujien kodit

päivis: Hesari uutisoi tänään, että Vantaa etsii tontteja, joille se voisi sijoittaa siirrettäviä asuntoja. Pienen puhelinkierroksen jälkeen pääsin sen verran jyvälle, että kaupunki on löytänyt yhteistyökumppanin, joka rakentaa punaisia siirtotupia. Niiden esitteitä olen joskus saanut itsekin postin mukana.

Uutisessa oli ainakin minulle uusi termi, väliinputoutuja. Vantaa haluaa siis asuttaa väliinputoutujia väliaikaisesti, kunhan löytää sopivan paikan.

Vantaan uutinen kertoo myös siitä, että omien Sinkku- ja Duokotisuunnitelmiemme kanssa olemme ajan hermolla. Tilaa varmaan riittää useammallekin tavalle hoitaa asunnottomuutta - ja tarvetta on, mutta esimerkiksi Amsterdamin-reissun kokemusten perusteella konttiasuminen voi hyvinkin olla paljon enemmän kuin tilapäisratkaisu. Oma ajatuksemme Duokodissa asumisesta ulottuu sekin vuosiksi eteenpäin.

Välillä tulee miettineeksi, minkä verran olisi syytä pitää ääntä omista suunnitelmista. Sinkkukotia ja Duokotiakin on suunniteltu varsin hissukseen. Ajatus kuitenkin on, että niistäkin tulisi testaamisen jälkeen varteen otettavat vaihtoehdot asuttaa ihmisiä, joille esimerkiksi kerrostaloasuminen ei luonnistu tai sitten pitää löytää kelvollinen väistötila esimerkiksi pienelle perheelle putkiremontin ajaksi. Putkirempathan ovat jokaisessa kerrostalossa jossain talon elämänkaaren vaiheessa väkisinkin vastaan tuleva ilmiö. Juuri tänään samassa Hesarissa kerrottiin vanhemmasta pariskunnasta, joka joutui lähtemään putkiremppaevakkoon ja heille löytyi oikeastaan varta vasten siihen tarkoitettu sijaisasunto. Miksipä sellainen ei voisi olla vaikka Sinkku- tai Duokoti jossain oman kerrostalopihan nurkalla? Asukkaita tuskin silloin kuitenkaan kutsuttaisiin väliinputoutujiksi.

Ei kommentteja: